Beste restaurants in Amsterdam

Beste restaurants in Amsterdam

Amsterdam is razendsnel een wereldstad aan het worden op culinair gebied, en een aantal van de beste restaurants ter wereld zijn te vinden in Amsterdam.

Daar halen wij ontzettend veel inspiratie uit. Niet alleen qua eten, maar ook vooral in beleving en originele beleving bieden.

En met restaurants bedoelen we niet alleen sfeervolle diners, maar ook voor een smakelijk ontbijt of een lekkere lunch kun je overal in de stad terecht. Cavataria is natuurlijk een van de beste restaurants Amsterdam waar je niet alleen gezellig kan eten, maar een avond ook onvergetelijk wordt.

Want waar at je eerder in kerkelijke sferen met ondeugende elementen en de heerlijkste cava’s.

Amsterdam is een culinaire stad

Traditionele Hollandse pot heeft een beetje een reputatie van zware kost. Bij de welbekende  gordijnloze woonkamers staan nog steeds vaak een stukje vlees, aardappelen en kool op het menu.

De chef koks van de restaurants in Amsterdam hebben een meer geraffineerde smaak. Ze gebruiken lokale ingrediënten, zoals groenten vers van de markt en mixen deze succesvol in recepten van over de hele wereld.

Het is dan ook geen verrassing dat Amsterdam alle verschillende keukens ter wereld weet te huisvesten, van Napolitaanse pizza tot Michelin sterren bezittende Japanse kaiseki. Er zijn rijsttafels van Indonesië en natuurlijk Spaanse hammen. Vergeet vooral de heerlijke wijnen niet bij het eten te bestellen. Watertandende gerechten, fantastische sfeer en uitmuntende service maakt voor een verrukkelijke avond uit.

Beste restaurants in Amsterdam

Hoewel shared dining niet meer weg te denken valt uit het aanbod, zijn er niet enorme aantallen Spaanse restaurants. De tapas zijn de ‘godfather’ van het delen. Kleine hapjes tegelijk op de tafel en lekker gezellig delen en genieten van de verschillende smaken.

Vandaar dat CavaTaria, holy Spanish food steeds populairder wordt en waar Amsterdammers maar ook mensen van ‘buiten de ring’ steeds vaker komen eten.

 

 

Culinaire veranderingen van het afgelopen decennium

Na de Bistronomy Movement van de afgelopen tien jaar in Londen en Parijs, hebben de nieuwe generatie chefs hun restaurants geopend in Amsterdam. De gastronomische revolutie die zorgt voor overheerlijke, betaalbare en geavanceerde culinaire kunsten heeft zich losgelaten op de Nederlandse hoofdstad, met creatieve gerechten die de Nederlandse specialiteiten herontdekken door ze toe te passen in internationale keukens.

Het kan een uitdaging worden om traditionele lokale restaurants te vinden in Amsterdam. De Nederlandse keuken evolueert in een van de werelds meest productieve agrarische economieën. Vooral de restaurants in de kleinere buurten, weg van de drukte van de hoofdwegen en winkelstraten, zijn altijd al een hub geweest van culturele uitwisseling en samenkomsten. Met een hernieuwde focus op duurzaamheid en veel gebruik van groenten, is er voor elke smaak wat te vinden.

 

Niet alleen restaurant maar belevenis

Of je nu uitgebreid wilt dineren in een sterrenrestaurant, of een snelle hap uit een snackbar wil halen, de kwaliteit van restaurants in Amsterdam staat hoog in het vaandel. Met of zonder reservering, in de drukke hoofdstraten of de kleinere buurten van Amsterdam Zuid, je kunt in alle geuren en kleuren dineren. Goed eten staat dan ook bij velen hoog op de verlanglijst bij een bezoek aan de hoofdstad. En niet alleen moet het eten uitmuntend zijn, maar liefst nog met vermaak en sfeer ook. Ook Amsterdamse bars en bierhuizen schenken kwaliteit wijnen en ambachtelijke bieren in geweldige locaties om een complete avond te verzorgen.

Cavataria behoort tot een van de beste restaurants in Amsterdam

Uiteraard ben je bij Cavataria van alle bovenstaande gegarandeerd. Het eten is fantastisch; een ondeugende Spaanse keuken met Nederlandse invloeden en lokale zowel als geëmporteerde ingrediënten.

We zijn te vinden in Amsterdam Zuid in een rustige buurt waar de inrichting en de kaart allemaal aansturen op een onvergetelijke belevenis met misdienaars en zondes ten overvloed. En vergeet niet dat we ook de grootste collectie cava’s hebben die je maar kunt bedenken.

Beste restaurants Amsterdam